Leontien van der Plaats

Waarom NGP

Waar wil ik mij voor inzetten
Ondersteuning voor de jongeren

 

Inzicht (eigen werk)

Beste medebewoners van onze gemeente Zuidplas.

Graag wil ik mij even aan u voorstellen.

Mijn naam is Leontien, ik ben 55 jaar en sinds 6 jaar, met veel plezier, woonachtig in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Creatief zijn op kunstgebied is mijn passie, vooral werken met bijenwas. Mijn specialiteiten zijn drieluiken en op de persoon afgestemde tekeningen en wenskaarten.

Waarom heb ik voor de NGP gekozen?
De kandidaten hebben een enorme kennis op het gebied van gezondheid, huisvesting en wat er in onze gemeente leeft.
Lokale partijen staan vaak dichter bij de inwoners.

Waar wil ik mij onder andere voor inzetten, wanneer wij in de gemeenteraad komen.
Behoud van bestaande winkels, vooral in dorpskernen.

Buurtwinkels zijn belangrijk, makkelijk bereikbaar, maar geven ook een gevoel van saamhorigheid en sociale verbinding. Ouderen hoeven niet ver te lopen om hun dagelijkse boodschappen te halen of een praatje te maken. De medewerkers van de winkels kennen de wensen van hun klanten en kunnen klantgericht blijven werken. Je wordt als klant gehoord en gewaardeerd. Bij komst van nieuwe winkels, kijken naar hun toegevoegde waarde en lokale ondernemers de ruimte geven om iets te starten.

Ondersteuning voor de jongeren.

De jongeren onder ons hebben het de afgelopen 2 jaar ook niet gemakkelijk gehad, konden niet altijd naar school, naar vrienden of familie.

De jongeren zijn een zeer belangrijke groep, die ook zeker niet vergeten mag worden. Zij hebben en zijn de toekomst en met een positieve ondersteuning, kunnen zij heel veel bereiken. Het is belangrijk hun waardevolle (soms verborgen) talenten en kwaliteiten naar boven te halen, hen de mogelijkheid te geven om die talenten bij henzelf te ontdekken, maar ook deze naar buiten te durven brengen. Hierdoor worden ze krachtiger en zelfverzekerder om later een nóg grotere aanwinst voor onze samenleving te kunnen zijn.